Anton Nijssen

Bloem- bloembollenhandel Export en Kwekerij

The Great Stockmarket Crash

WERELD CRISIS TREFT NEDERLAND 1929

The Great Depression Boom and
Bust in America

The Great Depression 4 -
We have a plan

 

"Empires of Oil"

The Prize

Part 1 of 8

The Prize (Part 1 of 8) - "Our Plan"

The Prize (Part 2 of 8) - "Empires of Oil"

The Prize (Part 3 of 8) - "Black Giant"

The Prize (Part 4 of 8) - "War and Oil"

The Prize (Part 5 of 8) - "Crude Diplomacy"

The Prize (Part 6 of 8) - "Power to the Producers"

The Prize (Part 7 of 8) - "The Tinderbox"

The Prize (Part 8 of 8) - "New Order of Oil"

En het verhaal van Lady Grace Drummond-Hay een jonge journaliste voor Hearst Press Empire als enige vrouwelijke passagier op de eerste reis rond de wereld van de Graf Zeppelin in 1929.

Tijdens deze spectaculaire reis over Londen, Siberië, Tokyo, Los Angeles en New York bloeit de verboden liefde op tussen haar en haar getrouwde collega Karl von Wiegand. Ondertussen dreigt een economische crisis en naderen grote politieke ontwikkelingen in de wereld.

De 21-daagse reis met de Graf Zeppelin vormt in 1929 een symbool van de technische vooruitgang en van de schijnbaar verbeterde relatie tussen Duitsland en de Verenigde Staten.

Men gelooft dat de reis om de wereld een keerpunt in de geschiedenis zal worden. Het is een groot mediaspektakel en de journalisten aan boord staan onder druk om elke dag nieuws te leveren.

Tussen de bedrijven door ziet Lady Grace kans om een persoonlijk dagboek bij te houden. Ze beschrijft het leven tussen de mannen als enige vrouw, de adembenemende uitzichten en hoe haar geheime relatie met Karl onder druk komt te staan in de kleine ruimte aan boord.

Het optimisme en de liefdesperikelen in de zeppelin staan in contrast met het naderende onheil in de wereld onder hen. In Amerika zijn de ‘roaring twenties’ in volle gang. In New York worden de reizigers als filmsterren onthaald, maar een paar weken later luidt de beurskrach op Wall Street de Grote Depressie in.

In Duitsland groeit het nationaal-socialisme, in de Sovjet-Unie regeren de communisten met harde hand. Lady Grace maakt haar reis in de zeppelin op een breukvlak van de moderne geschiedenis, waarvan zij de impact toen nauwelijks kon vermoeden.

Movietrailer ***FAREWELL***

Graf Zeppelin returns to New York after world tour 1929

Airship Zeppelin's flight to Berlin, Germany in 1929

Copyright© 2023 Anton Nijssen All Rights Reserved.