Anton Nijssen

Bloem- bloembollenhandel Export en Kwekerij

Keukenhof 2015

Het Thema Voor 2015 Is Van Gogh

Het is 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is overleden. Keukenhof werkt samen met de musea Van Gogh en Kröller-Müller het thema verder uit.

Spectaculair zelfportret Van Gogh in Keukenhof

Op 9 oktober heeft Keukenhof de eerste bollen geplant van een zelfportret van Vincent van Gogh.

Hoogtepunt in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een zelfportret van Van Gogh. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2 en is geplant in verschillende kleuren tulpen.

In de Walk of Fame wordt in de aankomende weken ook de “Vincent van Gogh” tulp geplant. De werken van Van Gogh vormen daarnaast een prachtige inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen.

Keukenhof 2015 was geopend van 20 maart tot en met 17 mei.

Voor meer informatie over Keukenhof gaat u naar:
Klik op deze link om naar de website van Keukenhof te gaan

 

Bloemencorso 2015
"200 jaar Koninkrijk"

Van 22 april 2015 tot en met 26 april 2015 bruist het in de Bollenstreek. Die week worden de praalwagens van 22 april tot en met 24 april gestoken in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Vrijdagavond rijdt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.

Op zaterdag 25 april vertrok de Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.

De corso kwam 's avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Zondag 26 april stonden de praalwagens op de Grote Markt in Haarlem opgesteld.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema is in 2015 “200 jaar Koninkrijk”.

De optocht bestond uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Klik op deze link om naar de website van Bloemecorso-bollenstreek te gaan

antonnijssen, bloemen, bloembollen, bloembollenhandel, bloembollenkwekerij, bloembollenexport, Bollenhandel, Tulp Monte Carlo

Copyright© 2023 Anton Nijssen All Rights Reserved.